YHANA IS LIVE

Daar is ‘ie dan eindelijk: Yhana, waar vanaf nu de struggle gedeeld wordt in de reis naar een bewust en liefdevol leven met oog voor onze aarde. Daar waar het verkleinen van je “ecologische voetafdruk” toch echt een podium krijgt en je wellicht nog andere kreten tegenkomt waar je van het bestaan niet wist. Of wel, dan ben je al verder dan ik was zonder de Van Daalen. Al span ik vermoedelijk toch echt de kroon door gedacht te hebben dat je ecologische voetafdruk te maken zou hebben met hoe zwaar je bent als persoon en hoe stevig je je voetstappen buiten zet. Letterlijk, echt. I know.

Waar bewust en liefdevol leven de norm is

Op dit platform deel ik mijn eigen Yhana- in het Sanskriet: de reis, route, weg, pad naar- in dit geval een meer bewust en liefdevol leven (uitspraak: Jha-na). Beide begrippen in de breedste zin van het woord. Met de struggle die daarbij komt kijken. Ik heb ervaren hoe ongelofelijk ingewikkeld het is als je graag je steentje wilt bijdragen, maar niet weet waar te beginnen. Of dat je graag bewuste keuzes maakt, maar deze plekken onvindbaar lijken of je cultuur dat minder toelaat. Ik wilde wel graag, maar tegelijkertijd werd ik gedemotiveerd door de moeilijkheidsgraad van deze zoektocht, wat te vergelijken is met hogere wiskunde waar ik nooit goed in was.
Vanaf nu help ik je daarbij en doe ik het zoekwerk voor en met je. Als een gids die oog heeft voor mooie, natuurlijke vondsten, de fijnste fair winkels, minder plastic gebruik, verantwoorde recepten en een stuk achtergrondinformatie, wat kan helpen om een onderwerp beter te begrijpen.

Allemaal toegankelijk en met de grootste zorg en liefde samengesteld en gedeeld.
Eerlijk en oprecht en terugblikkend op mijn absurde (koop)gedrag. Waar ik onder andere precies wist wanneer de sale zich presenteerde en door de jaren heen meer kledingstukken heb verzameld, dan stof op mijn vensterbank.

Culturele achtergrond

Vanuit mijn culturele achtergrond heb ik ook ervaren hoe moeilijk het is om duurzame keuzes te maken en dit stuk eigen te maken. Zo staat bijvoorbeeld vlees serveren tijdens het diner voor gastvrijheid, maar wat doe je als je net als ik de stap hebt gemaakt om geen vlees meer te eten? Ik wil met mijn platform ook dit stuk onder de aandacht brengen en alternatieven aanbieden om vanuit de verschillende culturen hier een weg in te vinden. Onze impact hier is ook reuze.
En nog meer leuk nieuws! Mijn man krijgt een apart rubriek, namelijk: de partner van en schrijft over hoe duurzaamheid hem beïnvloedt, hoe hij met een vrouw omgaat die  geen vlees meer eet, in zijn nek hijgt als hij iets in de prullenbak gooit (wel in het juiste bakje doen!), alleen fair fashion wilt kopen, maar ook welke stappen hij zelf zet voor een betere wereld.
Hiermee hopen wij ook te laten zien dat duurzaamheid anno 2019 echt niet meer geassocieerd hoeft te worden met de gebreide sokken van oma, maar dat wij: een man met een baard en een vrouw op hakken en die nog steeds make-up draagt, zich hier evengoed mee bezig kunnen en willen houden. Dit is een proces. 

The real deal

Vanaf nu kan deze struggle gedeeld worden en samenkomen met vele anderen. En naast dat meer zaadjes planten in je tuin gestimuleerd wordt, hoop ik dat wij met elkaar meer zaadjes gaan planten in ons hoofd die tot nadenken zetten, waardoor wij onze eigen keuzes onder de loep nemen en hoe groot of klein, stappen gaan zetten.

Met elkaar, want the struggle is real.

En voor de mensen die mij kennen, maar deze website nu voor het eerst zien: ik heb echt geen klap op mijn hoofd gekregen.

SHARE

9 Reacties

 1. Annet
  28 september 2019 / 10:42

  You sorted things carefully before you start, and when you found this, you will start working full of Passion and love. That’s Hana?
  Mooi Hana. Talentvol, liefdevol. Ik ga je zeker volgen en hoop een deel van jouw passie te kunnen uitvoeren in mijn eigen leven. Het gaat niet meer om perfectie, maar leven in de breedste zin van het woord , beleven ervaren bijdragen behouden en onderdeel zijn van de natuur ,voedselketen , menselijk wezen????

  • yhana
   28 september 2019 / 12:17

   Oh Annet, wat een mooie, bijzondere reactie! Dank je wel voor je mooie, inspirerend woorden zoals altijd!

 2. yhana
  28 september 2019 / 12:16

  Dank je wel lief!

 3. Aziza
  28 september 2019 / 13:23

  Lieverd, wat een prachtige en inspirerende site. Maar had ook niets anders verwacht van je. Als je mij zelfs hebt weten te inspireren door duurzamer te denken en dus ook iets wat duurzamer leven, dan ben je echt een inspiratiebron. The struggle is real, vooral met een totaal geen duurzame man, maar jij maakt het toch bij mij mogelijk. ??

  • yhana
   28 september 2019 / 13:32

   Ah lieverd, wat mooi dat zo te lezen. Jij bedankt voor je onvoorwaardelijke support!

 4. Marloes
  29 september 2019 / 09:57

  Gefeliciteerd met deze mooie site met een belangrijk doel. Ik zal zeker stukjes samen met jou en Lezan oplopen 😉

  • yhana
   29 september 2019 / 14:34

   Dank je wel Marloes! Welkom en leuk je mee te nemen in deze reis ;).

 5. Sazan
  29 september 2019 / 17:41

  Heel mooi geschreven en ik ben ook overtuigd dat we allemaal een steentje kunnen/willen bijdragen, want de afgelopen eeuw steeg de temperatuur op aarde met gemiddeld 1 graad.
  Als ieder persoon per dag:
  1% bewuster boodschappen doet
  1% meer loopt i.p.v. de auto pakt
  1% minder plastic tasjes pakt
  Dan helpen we de aarde!
  En rekenen is niet moeilijk!

  • yhana
   Auteur
   29 september 2019 / 18:52

   Wat een mooie, waardevolle toevoeging Sazan! Dat is helemaal waar, en met elkaar kunnen we dit doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *