VERSE POMPOENSOEP RECEPT

Het seizoen van soep is al even aangebroken en laat de herfst nou mijn lieveling zijn. Heerlijk thuis de kaarsjes aan, dekentjes binnen handbereik en op mijn wintersokken skiënd door het huis manoeuvreren. Vandaag deel ik een lekker pittig pompoensoep recept met harissa voor op deze gure dagen. Makkelijk te breiden, vullend en ook nog eens goed voor je lichaam en portemonnee. Voor mij extra fijn om een grote pan te maken en vervolgens in te vriezen of de volgende dag als lunch te eten. Wist jij dat je flespompoen met schil kunt bereiden? Geen gepriegel meer met een mesje om het schilletje eraf te krijgen, maar gewoon hakken en bereiden maar!

wat heb je nodig

voor 3 grote kommen

  • 1 gele paprika
  • 1 grote flespompoen
  • 2 kleine rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels harissa pasta
  • 1 theelepel komijnzaad
  • halve theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel (plantaardige) boter

Bereidingswijze

  1. Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes (dit kan met schil).
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper zonder zaadjes fijn.
  4. Doe 1 eetlepel (plantaardige) boter in de pan en fruit de ui, knoflook en peper kort aan.
  5. Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijnzaad, cayennepeper en harissa pasta toe en bak dit kort mee. De smaken komen extra vrij door verhitting.
  6. Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe.
  7. Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar koken.
  8. Pureer de soep met de staafmixer.
  9. Breng eventueel nog op smaak met wat zout/peper.
  10. Serveer de soep met wat chili vlokken voor extra pit.

De soep is klaar! Je kunt eindeloos variëren met andere groente in de soep. Zo leent wortel zich ook goed voor in deze pompoensoep of kan je een extra paprika toevoegen. Als je een nog voedzamere maaltijd wilt kan je ook drie kleine aardappeltjes erbij doen vanaf stap 6. Voor minder pit kan je gerust de pittige kruiden en peper weglaten.

Eet smakelijk!

Liefs, Hana

SHARE

2 Reacties

  1. Aziza
    2 november 2019 / 07:02

    Heerlijk lieverd!! Pompoen blijft zo lkr als soep, vooral tijdens dit soort dagen. Tnxs for sharing babe

    • yhana
      Auteur
      2 november 2019 / 18:30

      Wat leuk dat je reageert lieverd. Zeker weten! Die van jou was ook echt verrukkelijk. Daar is mijn variant door geïnspireerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *