TOP 3 PLANTAARDIGE EIWITPOEDERS

Mijn favoriet – Lezan

Oké, we hebben er vast wel eens van gehoord (of je nou sport of niet): eiwitten, proteïnen of andere benamingen die eigenlijk hetzelfde betekenen. In dit artikel gaan we terug naar de basis. Wat zijn nou eiwitten en waar zijn ze goed voor? Ik ga graag naar de sportschool en heb verschillende eiwitpoeders al geprobeerd als aanvulling op mijn voeding. Lees welke eiwitpoeders in mijn top 3 staan!

Eiwitten

Eiwit is een voedingsstof net als koolhydraten en vet. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige van deze aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken en andere aminozuren komen uit je dagelijkse voeding. Belangrijk om te weten is dat er plantaardige en dierlijke eiwitten zijn. Dierlijke eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, kaas, melk en eieren. Plantaardige eiwitten zitten onder andere in peulvruchten, granen (rijst en pasta) en noten. Maar waar zijn deze nou goed voor? Zoals ik vertelde is eiwit een voedingsstof. Het draagt bij aan een gezonde huid, sterk haar en is het goed voor je botten en nagels. Voor mensen die sporten is het ook belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen. Het is nodig voor je spierherstel en spieropbouw.

Mijn top 3 plantaardige eiwitpoeders

  1. Pursana Vegan protein erwt naturel
    Deze eiwitpoeder heeft een volledig natuurlijke smaak en zoals de naam al zegt is het afkomstig van erwten. Als de natuurlijke smaak je niet lekker lijkt, dan zijn er ook andere smaken zoals vanille, pompoen en hennep (ja we hebben het nog steeds over eiwitpoeders). Per 100 gram bevat deze eiwitpoeder 80 gram eiwitten. Ik heb zelf de natuurlijke smaak geprobeerd en dit gemengd met sojamelk. Was het lekker? Niet echt, maar als je een banaan of een andere vrucht toevoegt, dan zal het vast beter smaken en kun je het makkelijker weg drinken. Deze eiwitpoeder kun je bestellen, maar is ook te koop bij Holland & Barrett.
  2. Myprotein Vegan Protein Blend
    De eiwitpoeder van Myprotein heeft verschillende smaken die je kunt proberen zoals banaan, chocolade, aardbei of koffie/walnoot. Met 81 gram eiwitten per 100 gram is dit ook zeker een aanrader als je voldoende eiwitten binnen wilt krijgen. Ik heb zelf de eiwitpoeder met banaan smaak geprobeerd en vind deze lekker en makkelijk weg te drinken. Minpunt: het pakket wordt vanuit Engeland verzonden, waardoor de bezorgtijd langer dan zeven dagen heeft geduurd.
  3. Orangefit Fit Green Protein
    Drie maanden geleden kende ik dit merk niet, totdat ik samen met Hana in de stad was en de Vitaminstore binnen liep. Daar zag ik deze volledig plantaardige eiwitpoeder staan en wilde ik graag uitproberen. Het is gemaakt van erwten en bevat per 100 gram iets meer dan 81 gram eiwitten. De smaken variëren van vanille, banaan, chocolade tot mango/perzik. De vanillesmaak vind ik erg lekker in combinatie met een banaan en havermelk.
Met havermelk en een banaan.

Mijn favoriet op dit moment: de Orangefit Fit Green Protein, vanwege de subtiele smaak en prijs/kwaliteit verhouding! De eiwitpoeders die ik heb uitgelicht zijn allemaal plantaardig. Beweegreden hiervoor is dat ik zelf minder vlees wil eten en op deze manier geen dierlijke eiwitten binnen krijg. Het lukt mij niet altijd om het benodigd aantal gram eiwitten uit mijn dagelijkse voeding te halen. Als aanvulling op mijn voeding neem ik de eiwitshakes om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Wat voor natuurlijke- of dierlijke eiwitten krijg jij dagelijks binnen vanuit je voeding? Gebruik jij als aanvulling ook eiwitpoeders? Laat het hieronder weten!

SHARE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *