THE GOOD ROLL – DUURZAME WC-PAPIER

In ons huis houden wij ons op verschillende vlakken bezig met duurzaamheid. Zo kwam ik bijna een jaar geleden in aanraking met The Good Roll. Duurzame toiletpapier. Een onderwerp die je niet gauw op een verjaardag aansnijdt. Althans, zelf vraag ik niet zo snel wat voor wc-papier iemand gebruikt. Maar ieder zijn ding.

Duurzaam vs niet duurzaam wc papier

Wanneer nou het moment kwam dat ik dacht: “Hey, ik wil duurzaam wc-papier”, weet ik zo niet meer. Het is wel zo dat ik het afgelopen jaar kritischer ben geworden op welke producten ik in huis haal en waar ik nou daadwerkelijk mijn geld aan uitgeef. Zo las ik artikelen over wc-papier (niet de meest romantische artikelen), en de bewerking met chemicaliën tijdens dit proces. Veel rollen worden bijvoorbeeld gebleekt met chloor en hebben een groot impact op het milieu. Ook de bomen zijn vaak de dupe en worden gekapt. Nu was dat laatste nog niet eens het belangrijkste voor mij, eerlijk gezegd. Maar het gebruik van chemicaliën om een rol wit te krijgen waar ik vervolgens elke dag (laat ik het netjes houden) mee in aanraking kom wél.

Ik kwam via Het Zero Waste Project een hele lijst aan toiletpapier tegen. Hartstikke handig, want zij hebben het uitzoekwerk voor een groot gedeelte al gedaan en de rollen beoordeeld op duurzaamheid.

The good roll

Tijdens mijn onderzoek naar duurzaam wc papier kwam ik The Good Roll tegen. In eerste instantie trok het mijn aandacht, omdat het er leuk uit zag. Ik besloot verder te lezen, want ik was nog niet overtuigd. Als je namelijk de prijs van Page wc-papier in de aanbieding gewend bent, dan ziet The Good Roll er nog niet aantrekkelijk uit.

Een The Good Roll doos met 24 rollen kost €19,95 en een doos met 48 rollen €34,11.

The Good Roll is boomvriendelijk en duurzaam. Er is geen boom omgelegd voor deze rollen. De rollen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zonder chemicaliën, kleur- en geurstoffen. Daarnaast doneert The Good Roll 50% van de netto winst aan de bouw van toiletten in Oost-Afrika.

Je hebt tegenwoordig meerdere eco wc-papier en die zijn allemaal hartstikke prima. Zelf vind ik het belangrijk om ook aan mijn medemensen te denken en waar mogelijk daar iets aan bij te dragen. Zo vind ik het een mooie gedachte dat ik iets bijdraag aan de populatie in Oost-Afrika door wc papier te kopen. De één geeft geld aan de collectante en de ander koopt wc papier.

De rollen

De rollen lijken in eerste instantie duur en die reacties heb ik ook gekregen van mijn naasten toen ik het bedrag noemde. Logisch en begrijpelijk, want wie betaalt er nou €19,95 voor een doos met 24 rollen? Het verschil met ander toiletpapier zit in de aantal lagen die elke rol heeft. En dit heb ik echt gemerkt, want met mijn Page wc-papier deed ik er echt niet zo lang mee.

Een rol van The Good Roll bevat twee keer zoveel vellen als gebruikelijk. Gemiddeld zitten er 200 vellen om een rol. Bij The Good Roll zijn dit er 400. Verder zijn de rollen dubbeldik (4x een normale rol), waardoor een doos met 24 rollen gelijk staat aan 96 rollen papier. Dit maakt het verhaal anders, toch? Voor mij bracht het meer dan alleen de pluspunten op duurzaamheidsvlak, namelijk: de maatschappelijke bijdrage.

Tot slot ben ik erg tevreden over hoe lang ik met een doos rollen doe. Met een doos van 24 rollen hebben wij ruim vijf maanden gedaan (dit verschilt uiteraard per huishouden). Dit komt neer op zo een ¢4,00,- per maand INCLUSIEF een extra maatschappelijke bijdrage! Voor nu heb ik een grote doos besteld, omdat ik hierdoor goedkoper uit ben en weer een lange tijd vooruit kan.

En oh ja, het is écht geen schuurpapier. Die tijd zijn we allang voorbij. Voor meer informatie kan je kijken op de website van The Good Roll.

Ken jij het merk The Good Roll? Wat vind jij van duurzame wc-papier? Laat het mij weten. Dit is overigens geen gesponsorde artikel, maar een hele tevreden klant die gaat rollen ;).

SHARE

1 Reactie

  1. Mike
    30 oktober 2019 / 19:10

    Super tof, goeie tip!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *