ROMIGE BROCCOLI BLOEMKOOLSOEP

Het seizoen van soep is weer aangebroken! Heerlijk vind ik het om soepgerechten te maken. Niet alleen omdat het zo makkelijk is, maar ook omdat het een simpele manier is voor het binnenkrijgen van je groente inname. Dit is bij ons een aandachtspunt, aangezien wij in onze kruidige keuken niet altijd veel verschillende groenten gebruiken. Vandaag deel ik een makkelijke broccoli/bloemkool recept op Yhana waar je weinig verschillende kruiden voor nodig hebt en je het met een half uur op tafel hebt staan! Deze soep is voedzaam, koolhydraatarm en leent zich uitstekend voor het invriezen!

Maak het zo voedzaam mogelijk

Bij het bereiden van mijn maaltijden kijk ik altijd naar hoe ik het zo voedzaam mogelijk kan maken. Ik maak altijd gebruik van verse ingrediënten en haal niks uit zakjes of pakjes. Mijn bouillon trek ik het liefst zelf en bij het snijden van de groenten let ik op zo min mogelijke verspilling. Zo kies ik er bij de broccoli en bloemkool voor om de stronken mee te bakken in de pan, omdat deze een belangrijke bron van voedingsstoffen bevatten. Daarnaast pureer ik mijn soepen grof, omdat je op deze manier vaker moet kauwen en de voedingsstoffen hierdoor beter worden opgenomen.

wat heb je nodig

voor 4 grote kommen

 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 grote bloemkool
 • 1 broccoli
 • 1100 ml groentebouillon
 • halve theelepel cayennepeper
 • halve eetlepel knoflook/pepermix
 • snufje zout en zwarte peper
 • snufje knoflookpoeder
 • crème fraîche (vegan)

bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en bewaar de stronken voor later.
 3. Marineer de broccoli en bloemkool met een scheut olijfolie, cayennepeper, knoflook/peperpoeder, snufje zout en peper en leg het geheel op een bakpapier beklede bakplaat.
 4. Rooster het geheel voor ongeveer 25 minuten in de oven, totdat de groenten goudbruin zijn.
 5. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook en fruit deze aan met een eetlepel olijfolie.
 6. Snijd de apart gezette stronken klein en bak kort mee in de pan.
 7. Voeg het bouillon (eventueel van twee bouillonblokjes) toe en laat ongeveer 10 minuten koken tot de stronken bijna gaar zijn.
 8. Leg wat geroosterde groenten apart voor de garnering en voeg de rest toe aan de pan en laat kort mee pruttelen, zodat de smaken goed samenkomen.
 9. Pureer de soep met de staafmixer tot een grof geheel (of glad als je dit lekkerder vindt/makkelijker weg eet met kids).
 10. Voeg de crème fraîche toe en roer nog even goed door (ik heb de Oatly Haver Cuisine Fraiche gebruikt.) Breng eventueel nog op smaak met extra kruiden. Voeg op het laatst nog een snufje knoflookpoeder toe en voor extra pit een beetje cayennepeper.

  Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd of je dit recept gaat uitproberen en wat je ervan vindt! Laat het mij weten op social media!

Liefs Hana

SHARE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *