review Kenkô Skincare Calming body oil – Mother

In mijn vorige artikel deelde ik hoe belangrijk het is om natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken. Dat je huid je grootste en meest responsieve orgaan is en wat je op je huid smeert voor 60% in je bloedbaan terecht komt. Ik ontdek steeds meer fijne merken die mij ook in het moederschap ondersteunen. Merken die net iets meer geven dan alleen het verzorgende gevoel. Zo’n merk is Kenkô; in vele opzichten bijzonder en favoriet! In dit artikel deel ik mijn ervaring met de Calming body oil van Kenkô.

Kenkô Skincare

In een vroeg stadium van mijn zwangerschap ben ik begonnen met het insmeren van mijn buik. Om mijn huid voedend en soepel te houden gebruikte ik verschillende natuurlijke oliën. Ik merkte dat ik hier niet altijd naar uitkeek en dit ritueel soms zelfs liever oversloeg. Ik vind het namelijk niet prettig als mijn huid vettig aanvoelt na het douchen of voor het slapen gaan. Bij de olie van Kenkô kreeg ik te maken met een andere ervaring. De olie smeert erg prettig uit en trekt snel in de huid. In tegenstelling tot andere olietjes die ik heb geprobeerd laat het geen dikke laag achter op de huid. De body oil heb ik in eerste instantie gebruikt om mijn buik mee in te smeren. Nu het buiten wat kouder is smeer ik er mijn hele lichaam mee in. Het geeft een verwarmend gevoel en de geur is echt heerlijk!

De geur van de olie kan ik verassend genoeg niet met iets vergelijken, waardoor het lastig is om het goed te omschrijven. De olie bevat natuurlijke (vegan) ingrediënten, zoals fruitoliën en natuurlijke oliën uit vruchten en zaden. De olie heeft een hele zachte, warme en romige geur. Niet te zoet en niet te overheersend, maar juist heel aangenaam en aantrekkelijk. Kenkô heeft een lijn ontwikkeld voor zowel de moeder als baby met dezelfde geurtonen.

“De intuïtieve herkenning tussen moeder en kind hebben wij vertaald naar een verzorgingslijn waarbij de formulering en geurtonen nauw met elkaar verbonden zijn om zo de bijzondere, intieme band tussen moeder en baby nog meer te versterken.” – Kenkô

Een dierbare lijn die de bonding tussen moeder en baby stimuleert en versterkt. Het idee dat ik na mijn zwangerschap met dezelfde geur omringd zal zijn als tijdens mijn zwangerschap, geeft mij een speciaal gevoel. Geuren zijn erg belangrijk in het ophalen van herinneringen en de herinneringen aan deze zwangerschap koester ik graag.

“Het idee dat ik na mijn zwangerschap met dezelfde geur omringd zal zijn als tijdens mijn zwangerschap, geeft mij een speciaal gevoel. Geuren zijn erg belangrijk in het ophalen van herinneringen en de herinneringen aan deze zwangerschap koester ik graag.”

Positieve maatschappelijke impact

Niet alleen de geur en het gebruik vind ik erg prettig aan de producten van Kenkô. Ook de positieve maatschappelijke impact die zij maken verbindt mij met het merk. De producten van Kenkô worden handgemaakt in Nederland. De verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en de doosjes van landbouwafval. Kenkô zet zich daarnaast in voor een prachtige doelgroep. Een gedeelte van de opbrengst van de producten gaat namelijk naar stichting MommaLuv. Deze stichting verbindt aanstaande moeders in Europa met aanstaande moeders in een ontwikkelingsland. Een product naar mijn hart vanwege de vele bijzondere eigenschappen!

Ingrediënten en verkooppunten

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Tocopherol, Parfum, Limonene, Linalool

De body oil kost 22 euro en is onder andere verkrijgbaar bij Kenkô, Eluun en Mirle en Tess.

*Dit artikel is niet gesponsord.

Liefs Hana

Met mijn platform Yhana zet ik mij in voor een wereld waar bewust en liefdevol leven de norm is. Ik schrijf over thema’s die de wereld mooier kleuren, zoals natuurlijk ouderschap, fair fashion, diversiteit, selfcare en meer. Met mijn missie en leefstijl ben ik gepubliceerd in het boek Ubuntu, wij zijn de aarde. Een boek ter nagedachtenis van Nelson Mandela, waarin elk jaar verhalen van 67 betrokken mensen worden opgenomenVolg mij op sociale media voor meer inspiratie voor een eerlijke en duurzame wereld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *