RECEPT – VEGAN GELE LINZEN CURRY

vegan linzen curry

Thuis zijn wij gek op curry gerechten. Het is makkelijk te bereiden, smaakvol en nog gezond ook! In Maleisië en Indonesië hebben wij toch wel de lekkerste curry gerechten gegeten. Normaliter maak ik mijn curry met een (zelfgemaakte) currypasta en kokosmelk, maar vandaag heb ik een andere variant voor jullie in petto! Hallo makkelijke maaltijd! Je kunt dit gerecht met rijst serveren of als je het lekker vindt met naan brood.

Wat heb je nodig

  • 150 gram gele linzen
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse selderij
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 halve theelepel paprikapoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • Optioneel: theelepel cayennepeper of chili vlokken voor meer pit

Zelf toevoegen: 600 ml water

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui en knoflook fijn en bak deze in een verhitte pan met 1 eetlepel olie glazig.
  2. Voeg alle kruiden toe en bak deze kort mee.
  3. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe.
  4. Was de linzen, voeg deze toe en meng het goed samen.
  5. Los het groentebouillonblokje op in 600 milliliter water en blus de boel af.
  6. Breng het geheel tot een kookpunt en zet dan het vuur lager.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het 30 minuten pruttelen tot het water is opgenomen.
  8. Voeg nu de paprika en een deel van de gehakte selderij toe en laat dit nog een paar minuten pruttelen.
  9. Breng zo nodig op smaak met wat extra zout.
  10. Serveer het eten.

Eet smakelijk!

Zo makkelijk is het! De meeste tijd zit in het pruttelen waar je zelf geen omkijken meer naar hebt. Dit is voor mij een perfect gerecht als ik niet veel zin heb om te koken of als er tussendoor andere dingen dienen te gebeuren. Zo heb ik altijd nog was op te hangen of kan ik mijn mail nog bijwerken. Ook zijn dit soort recepten makkelijk te veganiseren. Vroeger deed ik regelmatig kipfilet door mijn curry heen, maar nu eten we het zonder vlees waardoor het gelijk plantaardig is. Dit gerecht kan je ook aanpassen naar eigen wens. Probeer te variëren door andere groente te gebruiken. Spinazie doet het bijvoorbeeld ook erg goed in een linzen curry. Om het enigszins nog eetbaar te houden voor Lee laat ik vaak pittige pepers achterwege, anders is dit ook zeker een aanrader!

Vegan gele linzen curry met witte rijst
SHARE

3 Reacties

  1. Sivan
    12 oktober 2019 / 08:09

    Deze ga ik zeker proberen ?

    • yhana
      Auteur
      12 oktober 2019 / 10:35

      Jammie! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  2. Marleen
    15 oktober 2019 / 14:17

    Ik heb dit gisteren voor mijn gezin gemaakt en het was verrukkelijk!!! Zelfs de kinderen hebben ervan gesmuld. Heerlijk ik hoop op nog meer makkelijke en lekkere recepten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *