MATT EN NAT FABI RUGZAK DUURZAAM

Matt en Nat Fabi Vintage

Al een langere tijd was ik op zoek naar een mooie rugzak. Nu gebruikte ik Lee zijn oude rugzak en kan ik je zeggen: dat zag er écht niet uit. Niet bij mij in ieder geval. Een laptoptas van Dell boven een lange jurk. Op het internet was ik aan het rondkijken en kwam ik het merk Matt en Nat tegen. Hier las ik verschillende verhalen over. De één beweerde dat het merk stond voor eerlijke productie, terwijl de ander aangaf het merk geboycot te hebben vanwege de slechte arbeidsomstandigheden. Zo moeilijk kan het ‘duurzaam’ shoppen dus zijn. Ik ging op onderzoek uit, want in deze nieuwe leefstijl neem ik niks voor waar aan en ben ik bewust van mijn aankopen. Zo voorkom ik miskopen én ben ik extra blij met mijn aankoop als het wel zo ver is.

Het merk: Matt en Nat

De oprichter van Matt en Nat, Inder Bedi is een Indiase man die woonde in Montreal. Het idee is ontstaan vanuit een experiment om een maand vegan te eten. Hij kwam erachter hoe beperkt de levensstijl voor veganisten in die tijd was en besloot zelf diervriendelijke en milieuvriendelijke tassen en schoenen te verkopen. Matt(erial) en Nat(ure). Het merk maakt geen gebruik van dierlijke materialen, maar van gerecyclede materialen, zoals: nylon, karton, rubber en kurk. Sinds 2007 gebruiken ze voor de voering 100% gerecyclede plastic flessen. Dat zijn gemiddeld 21 plastic flessen per tas!

“Over the years, we’ve been experimenting with different recycled materials such as recycled nylons, cardboard, rubber and cork. Since 2007, we’ve been committed to using linings only made out of 100% recycled plastic bottles, Matt en Nat.”

Eerlijke productie of niet?

Wanneer ik besluit om iets nieuws te kopen, dan vind ik het belangrijk dat wat ik koop op een eerlijke manier is geproduceerd. Op het internet las ik verschillende verhalen over de productie van Matt en Nat. Na veel research kan ik zeggen dat de tassen van Matt en Nat op een eerlijke wijze worden geproduceerd. De productie vindt plaats in China. In kleine fabrieken die worden gecontroleerd en voldoen aan de strenge eisen die zijn opgesteld.

Om dit te checken heb ik een bericht gestuurd naar Laura van Take it Slow webshop. Zij vertegenwoordigt dit merk vanuit een andere functie. Zij bevestigde dat de productie op een eerlijke wijze plaatsvindt en gaf aan over de certificaten te beschikken van deze bedrijven waar de productie plaatsvindt. Eerst zien, dan geloven. Zo vroeg ik de certificaten op, zodat ik kon uitsluiten een broodje aap te verkopen. Binnen een paar dagen kreeg ik de foto van de certificaten te zien. Há, heel fijn.

Zo zie je maar hoe lastig het is om op het internet achter de juiste informatie te komen. Het is heel belangrijk om geen genoegen te nemen met wat beweringen die op het internet circuleren. Ga op zoek naar feiten of goed onderbouwde artikelen.

Mijn aanwinst

Ik was op zoek naar een mooie, praktische rugzak, omdat ik eigenlijk gewoon heel lui ben. Als dit mij extra inspanning scheelt door een tas niet meer te hoeven dragen, dan ben ik fan. Zo kwam ik bij de Fabi rugzak uit. Een goed formaat voor mijn laptop en andere spullen. Ook de uitstraling vind ik mooi. Het oogt minimalistisch zonder frummels en is groot genoeg voor wat ik erin mee wil nemen. Een vakje aan de achterkant van de rugzak vind ik ook fijn voor het opbergen van mijn telefoon en pasjes.

Ik heb een lange tijd gewacht met het aanschaffen van een tas, zodat ik geld kon (be)sparen. Het is een eenmalige grote uitgave waar ik een lang tijd mee hoop te doen én erg blij mee ben. Voor mij geen aankopen meer die ermee door kunnen, maar aankopen waar ik écht blij mee ben!

Pluspunten

 • Minimalistische en chique uitstraling
 • compact
 • geschikt voor laptop
 • tijdloos
 • vegan
 • imitatieleer (gerecycled)
 • grootte is uitbreidbaar met rits
 • vakje met rits aan de achterkant

Aandachtspunten

 • weinig vakjes. Als je erg van de praktische vakjes bent, dan vind je dat niet in deze tas
 • gebruik van PU en PVC naast duurzame materialen. De basis van deze materialen komt uit plastic.

*De Matt en Nat Vintage Fabi Rugzak is te verkrijgen vanaf 179,90.

SHARE

1 Reactie

 1. Aziza
  2 november 2019 / 07:10

  Hij is werkelijk mooi, zowel van buiten als van binnen (lees: productie/duurzaam)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *