HOE SALIE BRANDEN EN MIJN RITUEEL

Van het weekend kreeg ik veel reacties op mijn Instagram stories waar ik mijn huis aan het reinigen was. Voor velen klinkt dit als een nieuw ritueel waar interesse in is. Het branden van salie is een eeuwenoude traditie, waar het ‘reinigen’ van personen of objecten centraal staat. De rook dat vrijkomt bij het branden van salie staat voor het verdrijven van negatieve energieën en emoties. Vandaag deel ik mijn ervaring met het branden van salie en neem ik jullie mee in mijn ritueel.

Energetisch reinigen

Het reinigen van je huis kan goed zijn om de energieën en emoties die niet bij jou/jullie horen naar buiten te bonjouren. Deze beladen energie kan op verschillende manieren in je huis komen en blijven hangen. Zelf ben ik nog niet zolang geleden in aanraking gekomen met het gebruik van salie. Toen wij dit huis kochten, zo een 2,5 jaar geleden, ben ik mij er meer in gaan verdiepen. Ik voelde een zware energie in dit huis hangen en kreeg het gevoel dat die energie niet bij mij hoorde, maar bij de oude bewoners. Sindsdien reinig ik ook mijn huis als ik meer last heb van angstgevoelens, nachtmerries of ruzies. Als je hooggevoelig bent en deze emoties intens ervaart, dan kan het reinigen van je huis voor verlichting zorgen.

Mijn ritueel

 • Het kopen van salie
  Mijn salie koop ik bij Tara Boeddha in Amersfoort. Je kunt ze ook vinden in de meeste natuurwinkels of wereldwinkels. Ik gebruik de witte salie smudgestick.
 • Bepaal je intentie
  Voor ik begin met mijn ritueel bedenk ik met welke intentie ik het huis wil reinigen. Ik plant deze intentie als een zaadje in mijn bewustzijn. Hoe krachtiger je intentie is, hoe groter de kans dat je huis ook daadwerkelijk na het reinigen lichter aanvoelt. Als je hier helemaal niet in gelooft, dan zul je achteraf weinig verschil merken. Dit neemt niet weg dat als je dit voor het eerst doet, je hier nog je weg in dient te vinden. Neem open waar en geef het de kans om erin te groeien.
 • Het aansteken van de salie
  Toen ik de smudgestick voor het eerst kocht, dacht ik dat ik het touwtje moest loshalen en losse salie moest branden. Dat is niet het geval! Leg de salie in een vuurbestendige kom of schelp en steek het voorzichtig aan tot de bovenkant goed brandt. Pas op als je dit voor het eerst doet, want salie kan snel branden! Houd voor de zekerheid een glas water ernaast, mocht de vlam te hoog worden. Doof vervolgens de vlam door het zachtjes uit te blazen. Zodra de salie rookt kan het reinigen beginnen. Je kunt de salie ook in je handen houden en beginnen met je ritueel, denk er alleen wel aan om een schaal eronder te houden die de as opvangt. Doe dit overigens niet direct onder de rookmelder!
 • De ruimtes reinigen met extra aandacht
  Voor ik begin zet ik op elke verdieping een raam open, waardoor de negatieve energie eruit kan. Ik begin van boven naar beneden en laat de rook zachtjes door alle hoeken zweven. In de hoeken hopen negatieve energieën namelijk het meest op. Daarnaast besteed ik extra aandacht aan de drukke plekken in het huis. Bijvoorbeeld de hal, toilet en keuken. Ik waaier zelf met mijn hand het rook richting alle hoeken, maar je kunt ook een veer of ander licht voorwerp gebruiken. Eenmaal beneden zet ik de deuren open, zodat al het negatieve via de voordeur en tuin het huis kan verlaten.

Na dit ritueel voel ik mij direct verlicht. Er valt vaak direct een last van mijn schouders. Ik merk dat ik beter in slaap val, minder hoofdpijn heb de dagen erop en minder prikkelbaar ben. Ook voelt het huis weer prettig aan, waardoor ik erin geloof dat het energetisch reinigen van je huis zeker een positief effect heeft.

Ik voer dit ritueel echter niet uit als Lee thuis is. Hij heeft hier niks mee en hoor ik tijdens het reinigen alleen maar over de geur van salie. Ook kijkt hij me bezorgd aan als ik tijdens het verspreiden van het rook mijn mantra’s uitspreek. Een goede tip dus om te doen als je partner niet thuis is.

Ik ben benieuwd of dit artikel je verder helpt met het vormgeven van jouw ritueel! Stel gerust je vragen via mijn Instagram als je nog iets wilt weten en laat het mij vooral weten als je dit geprobeerd hebt!

Liefs Hana

SHARE

2 Reacties

 1. Aziza
  27 oktober 2020 / 19:47

  Hahaha ik ga stuk om je eind. Heel mooi stuk schat en ja ik blijf erbij, salie werkt! Alleen inderdaad zonder een partner in huis, want dan zal een stronk afbranden de sceptische blik niet eens kunnen negeren.

  • yhana
   Auteur
   27 oktober 2020 / 20:57

   Dank lieverd! Haha die mannen ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *