Al een tijdje ben ik meer aan het experimenteren met plantaardige gerechten. Steeds vaker voeg ik peulvruchten toe aan mijn eten. Peulvruchten hebben een hoge voedingswaarde en vormen daardoor een goede aanvulling op een plantaardig leefstijl. Lee is altijd in voor nieuwe probeersels en in ons huis houd ik van het woordje ‘makkelijk’. Zo maakte ik een dansje van geluk toen ik dit gerecht op twee manieren kon klaarmaken. Voor Lee in een wrap en voor mijzelf als salade. Zo oneerlijk dat sommige mensen niet op de koolhydraten hoeven te letten. Al is deze bietenwrap een prima alternatief voor als je wat meer op de koolhydraten let. Of als je gewoon wat gezonder wilt eten!
Voedzame bietenwrap
Het fijne van dit gerecht is dat je eindeloos kunt variëren met de groenten die je gebruikt. Je kunt ingrediënten weglaten of andere toevoegen. Zo maak ik deze salade ook vaak met bijvoorbeeld mais, granaatappel pitjes, zwarte bonen en wortel. De guacemole is binnen no time gemaakt én veel lekkerder dan een kant en klaar bakje van de supermarkt. Ik vind dit een heerlijke toevoeging voor op de wrap of door de salade. Tot slot heb je voor dit gerecht niet de exacte hoeveelheden nodig, maar kijk je zelf wat je lekker vindt. Er kan dus niks fout gaan!
Benodigdheden
Voor twee goed gevulde wraps en een salade
- 1 pak bietenwrap
- 255 gram (netto gewicht) kidneybonen
- halve rode paprika
- 2 grote aardappels (bij weinig tijd kun je dit weglaten)
- 40 gram rucola sla mix
- handje vol olijven
- 100 gram rode kool
- verse selderij
- zout
- 1 citroen
- snufje zwarte peper
- snufje ras-el-hanout
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels azijn
Voor de guacemole
- 1 avocado
- halve kleine rode ui
- snufje gemberpoeder
- 1 eetlepel chilisaus
- snufje zeezout
Bereidingswijze Bietenwrap (+salade)
- Snijd de aardappeltjes in kleine blokjes.
- Kook de aardappeltjes beetgaar in ongeveer 10 minuten.
- Snijd de paprika in dunne repen en zet apart.
- Hak de selderij en zet apart.
- Spoel de kidneybonen om en zet apart.
- Snijd de olijven door de helft en zet apart.
- Bak de aardappeltjes in een scheutje olie en doe de kerriepoeder, ras-el hanout, zwarte peper en zout bij.
- Bak de aardappeltjes krokant in ongeveer 5 minuten en zet het vuur uit.
- Doe de gehakte selderij door de aardappeltjes en meng dit goed samen.
- Snijd de rode kool in dunne reepjes en doe dit in een kom.
- Voeg daar 3 eetlepel azijn, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout aan toe.
- Kneed de rode kool goed, zodat de zuur intrekt en zet apart.
Voor de guacemole
- Snijd de rode ui fijn.
- Snijd de avocado en kleine stukken en doe dit bij de rode ui.
- Voeg de chilisaus, snufje zout en snufje gemberpoeder toe.
- Meng het geheel goed samen.
Klaar om je wrap of bord op te maken! Voor de wrap: verwarm de wraps kort in de tostiapparaat of in de koekenpan. Beleg je wrap met de groente of maak je bord mooi op.
Met welke groenten beleg jij je wrap het liefst? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!
Dat ziet er goed uit!
Auteur
Dank je wel Anne! 🙂
Komkommerslierten, tomaten, gegrilde aubergine, sla, mais, bonen en de lijst gaat zo verder…je kan het eindeloos variëren. Heerlijk
Auteur
Dat klinkt heerlijk! Wanneer? 😉