GEVULDE DADELS MET CHOCOLADE

Heb je zin om iets lekkers te maken, maar totaal geen zin om lang in de keuken te staan? Deze gevulde dadels zijn binnen no time klaar, bevatten veel kalium en vezels en zijn heerlijk in combinatie met chocolade. Dit is nou typisch een lekkernij om bij een verjaardag, kerst of oud en nieuw als extra op tafel te zetten. Vooral als je wilt doen vermoeden dat je lang in de keuken hebt gestaan en alleen jij weet dat de voorbereiding slechts 10 minuten duurde. Ook prima als snack to go mee te nemen.

Waar ik misschien nog wel het meest blij mee ben is dat het weinig rommel achterlaat in de keuken. Het enige wat je nodig hebt is een scherp mesje en een pannetje om de chocolade au bain-marie te smelten. Dit behoort tot één van Lee zijn favoriete snacks en ook ik ben er dol op! Ik heb ervoor gekozen om vegan chocolade te gebruiken. Je kunt deze dadels met elk gewenste chocolade maken en decoreren. Kijk vooral wat jij een lekkere toevoeging vindt!

Wat heb je nodig

voor 20 gevulde dadels

  • 20 medjoul dadels
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram donkere chocolade
  • 1 theelepel kokosolie (halve theelepel per chocolade)
  • handje walnoten
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Maak met een scherp mesje de dadel open en haal de pit eruit.
  2. Stop een stuk walnoot in de dadel.
  3. Smelt 100 gram witte chocolade au bain-marie met een halve theelepel kokosolie.
  4. Doe dit vervolgens ook met de donkere chocolade.
  5. Dompel de dadels door de gesmolten chocolade en leg ze voorzichtig op een bord.
  6. Decoreer enkele dadels met een walnoot en zet alles voor 30 minuten in de koelkast.
  7. Decoreer de andere dadels met een beetje cacaopoeder of donkere chocolade.

Je kunt eindeloos variëren met deze gevulde dadels. Zo kan je ze vullen met pistache, speculoos of pindakaas. Om het jezelf nog makkelijker te maken kan je ook de chocolade weglaten. Dan heb je deze healthy snack binnen 5 minuten op je gebaksbord!

Ga jij deze gevulde dadels binnenkort maken? Of neem jij ze mee naar een verjaardag? Laat mij weten hoe jij ze hebt gemaakt!

SHARE

4 Reacties

  1. Marianne
    25 oktober 2019 / 21:33

    Dat ziet er lekker uit! Wat een mooie foto’s ook. Ik ga dit zeker maken en meenemen naar mijn werk!

  2. Aziza
    2 november 2019 / 07:05

    Ze waren heerlijk!!!

  3. amisha
    17 mei 2020 / 21:28

    ik wil graag weten de houdbaar van gevulde DADELS MET CHOCOLADE ,pistache, speculoos of pindakaas

    • yhana
      Auteur
      6 juni 2020 / 13:47

      Hai Amisha,

      Sorry voor mijn late reactie! Ze zijn in een gesloten bakje zeker wel drie weken houdbaar! Hoe lang ze houdbaar blijven hangt ook af van luchtvochtigheid en hoe gesloten je bakje is. Heb je ze al geprobeerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *